Bekymringer og jul

Bekymrer du dig allerede om julen?

Der er kun små tre måneder til den store fest, og for dem der udnytter hele december, starter den allerede med arrangementer lige om lidt!

Julen er desværre i rigtig mange hjem den tid på året, hvor der stresses meget og bekymringerne om krav og forventninger står i kø. Julen er samlingen af familien, og for mange bliver dette den sværeste pakke at vente på.

Jul – udfordringer – bekymringer – gammelt nag?

Konflikter og gammelt nag lader sig ikke skjule af glimmer og kulørt bånd. Hører du til en af dem, der blot skal have julen overstået, og har du lyst til at få hjælp til at håndtere den på en anden måde, da kontakt mig, så du kan få bugt med dine bekymringer.

Konflikthåndtering – et redskab

Hjælp til tackling af en specielt begivenhed, behøver ikke at være et længerevarende forløb.

For at julen ikke kun skal være børnenes fest, kan jeg hjælpe dig med, at det også bliver din fest! Kontakt mig allerede idag, så du kan få en god jul.

A frog a day keeps the doctor away!

“Kys frøen”… og få en bonus!

… ja det lyder måske ikke særlig lækkert?!

Meningen bag er blot, at hverdagen som oftest består af mange opgaver, som vi ikke altid har lyst til at tage os til.

Derfor laver vi overspringshandlinger!

Når vi er færdige med dem, er vi trætte. Og når vi ser tilbage på dagen, opdager vi, at vi alligevel ikke tager os af opgaver som fylder mest, eller som burde have været ordnet.

Måske var den opgave langt vigtigere end alt det andet, vi tog os til (eller sprang … over … til)?!

Kender du til overspringshandlinger?

Og vil du lære at kysse frøer og samtidigt opleve mere effektivitet i din hverdag?

Springer du opgaver over, som du udmærket godt ved, du bør få overstået, så kontakt mig. Jeg kan lære dig, hvordan du kan lære at starte dagen med at tage dig af blot en af dine irriterende eller svære opgaver. På denne måde vil du opleve mere tilfredshed og effektivitet i din hverdag. I bonus slipper du for at blive syg af stress over, at hverdagens opgaver stiger dig til hovedet.

Nyt-års-fortsæt eller se tilbage?

Aldrig mere skal det fortsætte…

Så blev det nytår. Og mange synes at have så travlt med, hvad der skal ske af nye tiltag. “Se fremad og ikke tilbage” er ofte et godt råd! Men jeg er ikke helt enig! For:

Hvad med at se tilbage på det, du har gjort af gode ting for dig selv, det som du har klaret godt?

Fortsæt Nyt-året med det du lærte!

Hvis du nu brugte lidt tid på at se tilbage på 2017? Hvis du noterede dig de ting eller de oplevelser, du fandt sucessfulde? Eller ihvertfald der, hvor du havde det godt og fandt dig værdifuld? Hvis du så kunne tage denne formel og copy paste til det kommende år, havde du så opskriften til at lykkes endnu mere?

Og hvad er det så lige, jeg prøver at sige? Jo, hvis du lærer at være opmærksom på det, du har præsteret og, hvor du følte dig virkelig god, så kunne du lære dig selv, hvordan du skulle fortsætte det gode!

Hvis det kunne være rart, og du tænker, at du gerne vil høre lidt mere og måske have hjælp til denne process, da kontakt mig, så ser vi på det, eller endnu bedre, så gør vi noget ved det, og lægger en plan!

Godt nytår

Kom så igang med den mindfulness…

… og du kan starte med en af de lette mindfulness øvelser!

Jeg møder tit de travle, de trætte og dem der godt ved, at de burde gøre det ene og det andet. Jeg lærer dem gerne en af de simple øvelser indenfor mindfulness. En øvelse de kan bruge når som helst og hvor som helst.

Hvordan gør jeg?

Metoden er enkelt; det handler om at holde fokus på en enkelt ting og lade resten af rummet, verden være, blot et øjeblik, nogle minutter, eller længere tid, hvis du altså kan give dig selv lov.

Du kan øve mindfulness, fx når du tager opvasken:

Prøv da at lægge mærke til; lyden af vandet, duften af sæben, formen på den skål du vasker af eller måske farven. Fortsæt på samme måde med resten af din opvask, uden at tage dig af andet, uden at vurdere, men blot observere …

“Men hvad får jeg så ud af det?”, tænker du nok, og mit svar er, “du oplever at være fuldt ud tilstede, ro og måske mere energi til at gå videre med flere af dagens opgaver, og så selvfølgelig, at du får taget opvasken!

…og tag den gerne med udenfor, så får du frisk luft og måske lidt farve i kinderne.

Vil du læse mere om Mindfulness i mine samtaler ?